tuinhuisje kopen

Als je een redelijk grote tuin hebt, dan is het plaatsen van een tuinhuisje een leuk idee. Er zijn veel mooie tuinhuisjes te koop die je kunt gebruiken als relaxruimte, knutselruimte of opbergruimte. Een tuinhuisje hoeft niet veel te kosten. Als je van te voren goed prijzen vergelijkt en niet te beroerd bent om zelf de handen uit de mouwen te steken, dan kun je heel goedkoop een tuinhuis plaatsen.

 

Tips voor een goedkoop tuinhuisje

Als je zo goedkoop mogelijk een tuinhuisje wilt kopen, dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Bedenk je eerst hoe jouw tuinhuis eruit komt te zien en welke functie het krijgt. Niet geheel onbelangrijk is ook de locatie van het tuinhuisje. Aan de hand daarvan kun je plannen gaan maken over benodigde materialen.

 

  • Prijzen vergelijken

Er is een enorm aanbod in tuinhuisjes en bouwmaterialen. Kijk bij lokale bouwmarkten en tuincentra naar de mogelijkheden en de prijzen van het assortiment. Het voordeel van materialen kopen in de buurt is dat je weinig vervoerskosten hoeft te betalen, mits je over eigen vervoer bezit. Als je hiervoor een boedelbak of aanhanger moet huren, kan dit behoorlijk in het budget hakken. Online zijn er vaak interessante aanbiedingen te vinden. Houdt met de vermelde prijzen rekening met eventuele verzendkosten.

 

  • Showmodellen kopen

Het komt nogal eens voor dat bepaalde modellen uit het assortiment gaan bij een leverancier. De laatste modellen worden meestal met flinke kortingen verkocht. Je kunt ook navraag doen bij verschillende bouwmarkten of bij de desbetreffende leverancier of er showmodellen te koop staan. Deze kun je met een beetje onderhandelen, zeer goedkoop aanschaffen.

 

  • Materiaalkeuze

Een tuinhuisje van metaal is goedkoper dan een tuinhuisje van hout. De uitstraling is echter compleet verschillend. Een tuinhuisje van metaal is minder gezellig en heeft weinig extra’s, zoals ramen, bloembakken en overkappingen. Een tuinhuis van metaal is het meest geschikt als goedkope opslagruimte.

 

  • Prefab of zelf bouwen

De zogenaamde prefab bouwpakketten zijn heel voordelig geprijsd. Dit heeft te maken met de grote inkoop die de leverancier doet. Hierdoor kan hij de grondstoffen en materialen voordeliger inkopen, waardoor de verkoopprijs ook niet heel hoog hoeft te zijn. Tijd is geld en een prefab tuinhuis is zo opgebouwd. Zelf bouwen is alleen voordelig als je al over veel materialen en gereedschap beschikt of adresjes hebt waar je heel goedkoop materialen kan kopen. Omdat je veel tijd kwijt bent aan een tuinhuis bouwen, is dit niet meteen de voordeligste oplossing.

 

Goedkoop is duurkoop

Niet alle materialen zijn geschikt om een tuinhuis mee te bouwen. Wanneer je ervoor kiest om zelf een tuinhuis te gaan bouwen, dan is het raadzaam goede materialen aan te schaffen. Partijen onbehandeld hout kun je goedkoop op de kop tikken, maar deze moet je eerst goed impregneren en eventueel verven voor je ermee gaat werken. Dit impregneren en verven kost ook tijd en geld, waar je misschien in de eerste instantie geen rekening mee had gehouden. Een tuinhuisje wat duurzaam is gebouwd gaat veel langer mee en is altijd nog goedkoper dan vaker een nieuw tuinhuisje te moeten kopen.

 

-MetalenTuinhuisjes-Fonteyn-Tineke-202-x-123-cm-201020-30